De kaart is gemaakt van een 4 mm dikke makrolon plastic kaart en is 9 bij 15,5 cm groot. De kaart is schokbestendig en UV- gestabiliseerd binnen het temperatuurbereik van:  -62 °C tot +128  °C.
De kaart heeft twee heldere retroreflecterende stickers voor overdag en twee tot wel 12 uur opgloeiende stickers voor in de nacht.  De kaart is voorzien van een roestvaststalen ophangsysteem voorzien van een kogel gelagerde wartel. De kaart is bestand tegen zoute wind en alle andere weersomstandigheden. De kaart kan geleverd worden met een speciale gepatenteerde, veerbekrachtigde klem van Macrolon plastic. De veer is eveneens in roestvaststaal uitgevoerd.


 

Rechts de gepatenteerde SnapFast klem, links een detail van de kogel gelagerde wartel.

De kaart is uitgebreid getest in de windtunnels van Bofors Test Center  te Karlstad, Zweden en blijft goed presteren onder zelfs extreme windomstandigheden (orkaankracht). Van deze tests is een video (dvd) op aanvraag beschikbaar. De films zijn ook vanaf deze site te downloaden, zie mapje download aan de linkerzijde.

Test voorjaar 2008
Dit voorjaar is de nieuwe generatie bakenkaarten uitgebreid getest op duurzaamheid. Gebleken is dat de zowel de FireFly als de BirdMark de zware testen glansrijk hebben doorstaan en bestand blijken te zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden. Testresultaten zijn voor geïnteresseerden op aanvraag beschikbaar.

 

.