In 2009 heeft een eerste veldproef plaatsgevonden bij vijf fruitteeltbedrijven in de Betuwe.De test is uitgevoerd door het SOVON in opdracht van het Faunafonds.

Op basis van de destijds gehaalde resultaten is in 2010 gestart met een twee jarige test. Opnieuw uitgevoerd door het SOVON in opdracht van het Faunafonds. Dit keer bij 20 fruitteelt bedrijven, 10 in de Betuwe en 10 in Zeeland. Vooral het effect op de zogenaamde 'kleine' pik is onderzocht. Het onderzoek is geëvalueerd en vrijgegeven door het Faunafonds. 

De titel van het rapport: Van den Bremer, L. & C. Hallmann 2012 Preventie van vogelschade bij fruitbedrijven: Veldtoets met de Firefly bakenkaart op bedrijven met Conference peren. SOVON-onderzoeksrapport 2011/19, Nijmegen.

.In 2014 heeft het CLM een vergelijkende studie gedaan naar alle op dit moment beschikbare vogelwerende producten. De FireFly bakenkaart is in deze vergelijking met stip op de eerste plaats geëindigd. De titel van het rapport is: Inventarisatie en beoordeling van vogelwerende maartegelen in de perenteelt CLM 847-2014.

Beide rapporten zijn op verzoek verkrijgbaar. Stuur hiervoor even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

.